اذعان روانشناسان غربی به اثرگذاری دین در کاهش ابتلا به افسردگی

دکتر نصیره مقدم فر گفت: بسیاری از روانشناسان غربی تاثیر دین را روی روان انسان‌ها بسیار پر رنگ توصیف کرده‌اند و اعلام داشتند افراد دیندار کمتر به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند.

به گزارش مشرق، دکتر نصیره مقدم فر در ارتباط زنده با برنامه «دین در دنیای مدرن» رادیو گفت‌وگو با موضوع دین، روانشناسی و آرامش فردی با تصریح بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اندیشه و تفکر در باب تأثیر گذاری دین بر تمام امور انسانی به ویژه مسائل عاطفی و روانی هستیم اظهار داشت: بسیاری از اموری که توسط محققان درباره دین بیان شده است رویکردی روان شناختی دارد.

بیشتر بخوانید:

کاری کنیم، دلتنگ قرآن شویم

وی افزود: در رویکرد روانشناختی، دین امری فردی محسوب می‌شود و از سرچشمه‌های درونی فرد نشأت می‌گیرد. یکی از بزرگترین فلاسفه و روانشناسان تاریخ در تعریف روانشناختی دین عنوان می‌کند «بی تردید دین برترین تظاهرات روح انسانی است.»

این دکترای روانشناسی عمومی درباره رشته جامعه شناسی دینی توضیح داد و بیان کرد: این رشته، درباره مسائل مربوط به دین و دینداری از دیدگاه روانشناختی به مطالعه می‌پردازد. در این رهگذر رفتارها و باورهای دینی مورد توجه محققین قرار دارد.

وی با بیان اینکه انسان از آغاز پیدایش خود به صورت فطری به پرستش گرایش داشته است، اظهار کرد: استاد مطهری در بحث فطرت گرایش‌هایی را برای انسان در نظر می‌گیرد که یکی از این گرایش‌ها گرایش به عشق و پرستش است.

مقدم فر با اشاره به مباحث گسترده‌ای که در رابطه با دین و مذهب و مسائل روانشناختی مطرح است، عنوان کرد: بسیاری از روانشناسان غربی تأثیر دین را روی روان انسان‌ها بسیار پر رنگ توصیف کرده‌اند و اعلام داشتند افراد دیندار کمتر به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از روانشناسان عنوان می‌کند صدها تن از بیماران را معالجه و درمان کرده است و اذعان دارد در تمام بیماران خود کسی وجود نداشت که برای حل مشکل نیازمند گرایش دینی نباشد. کسانی که به دیدگاه دینی بازگشته بودند به طور کامل درمان شدند.

این دکترای روانشناسی عمومی به نظرات روانشناسان در خصوص اثرگذاری دین اشاره کرد و گفت: بر اساس آنچه اساتید این حوزه گفته‌اند یک تفاهمی بین روانشناسی و دین وجود دارد و معنویت تلاش فرد برای ساختن معنای وسیع از هدف نهایی خود است.

مقدم فر در عین حال از بی‌توجهی روانشناسان اوایل قرن بیستم به مسئله دین گفت و عنوان کرد: بسیاری از روانشناسان این دوره نه تنها از بی اثر بودن دین بر روان انسان گفتند بلکه حتی عنوان کردند یک اثر گذاری منفی در این حوزه وجود دارد. اما تقریباً در نیمه‌های دوم قرن بیستم خلاف این مسئله ثابت شد و مطالعات نشان داد گرایش‌های دینی اصیل می‌تواند موجب پیشگیری از بسیاری از اختلالات رایج روانی مانند افسردگی و اضطراب شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 3
  • سیروان IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    2 4
    دین نه، باید بگیم معنویت. و این دو تا با هم خیلی فرق داره.
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
      0 1
      موافقم
  • مریم IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    8 1
    .تخریب امیدباعث افسردگی میشه .امید ک تزلزل پیدا کرد از موجودیت خداااا ناامید شدی افسردگی میاد یاس ناکامی میاد .دین ینی باور وامید.هرامیدو باوری میشه تکاپو .تکاپو میشه رشد و ادامه
    • رضا IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
      1 0
      عالی بود
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    2 0
    تمسک به هر امیدی، ضد افسردگیست.
  • ثنا IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    2 2
    چقدر آخه دین ما خوبه
    • IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
      0 0
      کمی مطالعه می خواد و فکر همین
  • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    3 1
    جمع کنین بابا الان جامعه شادی داریم حالا کارتون ب جایی رسیده حرفای غربیهارو سند میگذارین
  • حمید IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    0 0
    آره. روی روان تاثیر مثبت داره ولی دلیل نمی شه راست باشه. اگه تاثیر منفی داشت که این همه آدم دیندار باقی نمی موندن. حیف که دروغه حداقل تا جایی که من فهمیدم :(
    • جواد IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
      0 0
      این نویسنده احتمالا از ترومای دینی و اسیب های ناشی از دین چیزی نمیدونسته
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    1 0
    اگر کمی در موردش مطالعه کرده باشیم و به تجربه هایی که در زندگی کسب کردیم فکر کنیم. خیلی نیاز نیست کارشناس باشی. بنده به عنوان یک آدم معمولی بهش رسیدم. خیلی قبل تر از این کارشناسها
    • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
      0 1
      کم بودن افراد دیندار بخاطر تبلیغات احمقانه اینستاگرام تو نت همه مردم به صورت عجیبی اینستاگرام دارن ، از نظر من اینستاگرام همون دجاله
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
    3 2
    تا به حال کسانی را که دیدم و به دین اعتقاد داشتن خیلی مسکلات بیشتری داشتن و خود را بهتر و بالاتر از دیگران میدانن
  • دریا IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
    1 0
    این نظر درسته ،البته منظور نماز ...‌ این چیزا نیست وقتی خدارو به عنوان نیروی برتر زندگیتون قبول داشته باشین مسلما کارایی که بد باشه انجام نمیدین و وقتی کار خوب انجام بدین یه انرژی خوب از خودتون به کائنات میفرستین که به خودتون برمیگرده و حال دلتون رو خوب میکنه و خیلی مهمه که هنگام مشکلات بدونیم و واقعا ایمان داشته باشیم که خدا دوستمون داره تنها نیستیم.... و اینا خودش میشه یه جور تلقین مثبت که روحیه بیمار رو بالا میبره و امید بیشتر میشه
  • پوریا IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
    1 0
    ایا هر چیزی که انسان را ارام میکند باعث خوشبختی اش می شود؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس